Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kipfilet in zoetzure saus recept
Kipfilet in zoetzure saus recept

Kipfilet in zoetzure saus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de kipfilets in blokjes. Dompel de tomaten onder in kokend water en laat ze schrikken onder koud water. Pel ze en snijd ze in blokjes. Snijd de champignons in schijfjes en bak ze op een hoog vuur. Ze moeten wel stevig blijven. Plet de knoflook. Doe de olijfolie in een kom en bruineer er enkele minuten de kippenblokjes in. Haal ze nu uit de pot. Blus nu de pot met de azijn. Voeg er de tomatenblokjes, de tomatenpuree, de knoflook en de suiker aan toe. Kruid met de paprikapoeder, de peper en het zout. Laat nu de saus indikken op een middelmatig vuurtje. Roer regelmatig om. Doe er na een 20- tal minuten de kip en de champignons bij. Laat dit nu nog een 5-tal minuten verder sudderen.

Serveersuggesties

Tijdens het koken kan je de saus aanlengen met een glaasje sherry.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kipfilet in zoetzure saus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Kipfilet in zoetzure saus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Wat eet je hierbij? Kan dit met stokbrood?
    Breemer gaf dit recept op 29 maart 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven