Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kipballetjes met sjalotjessaus recept
Kipballetjes met sjalotjessaus recept

Kipballetjes met sjalotjessaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pel de knoflook. Rasp de sjalotjes fijn. Snijd de rode ui in ringen. Snijd de champignons in vieren. Doe het gehakt in een kom en pers de knoflook er boven uit. Kneed het gehakt met de sjalotjes en vorm er kleine balletjes van. Verhit de helft van de olijfolie en boter in een braadpan en bak de balletjes rondom bruin. Laat de balletjes op keukenpapier uitlekken. Voeg de rest van de olijfolie en boter toe aan het achter gebleven bakvet en fruit de rode ui 5 minuten op matig vuur. Voeg de champignons met paprikapoeder toe en bak het 5 minuten mee. Voeg de tomatenpuree met mosterd, wijn en bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat het mengsel op laag vuur 5 minuten pruttelen. Meng de room door de saus en schep de balletjes in de pan. Breng het geheel op smaaka met zout. Warm het gerecht nog even goed door en bestrooi het met peterselie.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kipballetjes met sjalotjessaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven