Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Kip taartje


Ingrediënten


Bereidingswijze


Haal de kipfilets door de vleesmolen.
vermeng het vlees met de eieren, de half-opgeklopte room, pistachenoten, peper en zout (alles goed koud).
Wrijf kleine vormpjes in met olie en vul ze met deze mengeling. zet de vormpjes in een ovenschotel, die gedeeltelijk gevuld is met water, in een oven op 200 graden.
Controleer na 20 minuten met een prikker of de pasteitjes vast geworden zijn en verwijder ze uit de oven. Keer ze uit op een bord.
Stoof de gehakte ui en de fijngesneden wortel in boter.
Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken. Bestrooi met bloem. Bevochtig met de kippenbouillon en voeg de tijm en laurier toen. Laat ze op een licht vuurtje koken gedurende 20 minuten.
Zeef de saus, werk af met de gehakte dragon en breng op smaak met peper en zout.
Versier het bord met verse blaadjes dragon en enkele druppels room.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kip taartje recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven