Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kip rolletje recept
Kip rolletje recept

Kip rolletje


Ingrediënten


Bereidingswijze


Rolletjes: Plet 2 kipfilets tussen 2 vellen folie met een platte vleesbijl, of de bodem van een koekenpan tot plakken van 1 cm. Maak een farce van de overgebleven filet met een beetje room in de magimix. Breng dit hoog op smaak met zout en peper. Blancheer de blaadjes spinazie enkel seconden in kokend water, koel ze direct in koud water. Goed uit laten lekken en afdrogen. Beleg de plakken filets met de spinaziebladeren en leg daarop de plakjes chorizo en daarna de farce in een rolletje er bovenop. Rol de filets stevig op en bind deze op 3 plaatsen met een touwtje dicht. Braad de rollletjes in hete boter rondom aan en laat het vlees in 12 minuten gaar worden. De overgebleven spinazie wokken in en beetje olie, waarin de sjalot is gefruit, fijn hakken en op smaak brengen met zout, peper en een snufje nootmuskaat. De saus: Kook de sherry in tot een stroperige massa, voeg het kalsfond toe en daarna de room, koken tot sausdikte. De witlof: Haal de buitenste blaadjes van de witlof en verwijder de stronkjes. Maak de overgebleven blaadjes lof los. Verwarm in een koekepan de boter en voeg de suiker toe, daarna de witlofblaadjes en laat de blaadjes zachtjes carameliseren. De opmaak: Snijd de kiprolletjes in mooie plakken en verdeel een oneven getal plakken, 3 of 5 op grote borden. Schik de blaadjes lof en schep de saus rondom het gerecht.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kip rolletje recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven