Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kip Provence recept
Kip Provence recept

Kip Provence


Ingrediënten


Bereidingswijze


Dit lijkt een omslachtige manier van eten koken maar…… als je eens lekkere kip wilt eten stel ik je voor dit recept eens te proberen. Verwarm de oven voor op 225 graden celcius. Maak alle groenten schoon en snijd zoals aangegeven. Maak de kip schoon en snijd hier en daar kleine sneetjes in de huid. Breek kleine stukjes kippenbouillon van het blokje en breng ze onder de huid van de kip aan. Bestrooi de buitenkant van de kip nog met verse peper en eventueel een beetje zout. Giet een dun laagje olijfolie (hittebestendige) in een braadpan en verhit de olie. Bak hierin de kip rondom bruin. Haal de kip uit de pan en voeg aan de olie direct de groenten toe zonder de tijm en de basilicum. Bak de groenten gedurende 5 minuten. Blus met de witte wijn en het water. Breng dit aan de kook en voeg hieraan het laurierblad toe. Giet het groentemengsel in een ovenschaal en leg hierop de kip. Smeer de kip in met een beetje boter. Zet de ovenschaal met groenten en kip in de oven. Na iedere 1 5 minuten de kip omdraaien en de laatste periode van 1 5 minuten de basilicum en tijm mee laten braden. LET OP! Hou de hoeveelheid vocht in de gaten. Voeg als het te droog wordt wat water toe. Als de kip mooi goudbruin van kleur is, is de kip klaar. Leg de kip 5 tot 10 minuten op een snijplank om te “rusten”. Als er nu een mes in gezet wordt, loopt alle vocht uit de kip en wordt ze droog. Haal de takjes tijm en het laurierblad uit de groenten. Giet de groenten en het vocht in de braadpan en pureer de groenten met een staafmixer. Roer door deze saus nog wat room (kookroom 7%) en breng aan de kook. Maak de saus met water op sausdikte. Proef de saus en maak op smaak met peper en zout. Zeef de saus, voeg de peterselie toe. Snij de kip in twee helften en serveer de kip met lekker brood en de saus. Natuurlijk kan i. p. v. brood ook aardappelen/frites/rijst met groenten worden gegeven. Smakelijk eten!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kip provence recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven