Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kip piri-piri en komkommer recept
Kip piri-piri en komkommer recept

Kip piri-piri en komkommer


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.
Wrijf de kippenboutjes in met de piri-pirikruiden en laat het geheel afgedekt intrekken in de koelkast in 30 minuten.
Schaaf ondertussen de komkommer in dunne plakjes.
Klop nu een dressing van olie, azijn en gembersiroop en breng op smaak met zout en peper.
Voeg dit toe aan de komkommer en laat in koelkast staan tot gebruik, afgedekt.
Haal nu der kip uit de koelkast en bak deze in zo'n 40 minuten gaar.
Kook ondertussen de rijst volgens aanwijzing op verpakking.
Verdeel de kip over 4 borden en serveer met rijst en komkommersalade.

Serveersuggesties

Kip piri-piri zijn kipdrumsticks-vleugels of dijtjes op smaak gebracht met knoflookpoeder,paprikapoeder,ui,chilipoeder,peterselie,zwarte peper zeezout en oregano

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kip piri-piri en komkommer recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven