Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kip met yoghurt en groene kruiden recept
Kip met yoghurt en groene kruiden recept

Kip met yoghurt en groene kruiden


Ingrediënten


Bereidingswijze


Hak de bleekselderij, knoflook en sjalot fijn en fruit ze even met een ruime plens olie in een braadpan. Voeg de yoghurt, kippenbouillon en sherry toe en breng het geheel aan de kook. Voeg peper en zout naar smaak toe en laat 30 minuten zachtjes pruttelen, zonder deksel. Pocheer de kipfilets daarna 10 minuten in de saus, met de deksel erop. Haal ze uit de pan en houd ze warm in de oven op zo'n 50 graden C. Voeg de koude boter bij de saus en klop met een garde, of gebruik de staafmixer, zodat de saus lekker gaat schuimen. Voeg op het laatst de fijngehakte kervel en dragon toe. Snijd de kipfilets in plakjes, besprenkel met citroensap en serveer in een diep bord, met twee soeplepels saus erover. Lekker met aardappelpuree met olijfolie.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kip met yoghurt en groene kruiden recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven