Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kip met tomaat en honing recept
Kip met tomaat en honing recept

Kip met tomaat en honing


Ingrediënten


Bereidingswijze


Leg de poularde met nekje en organen in een passende pan met de boter. Ontvel en ontpit de tomaten en snijd ze in blokjes. Bedek de kip ermee. Snijd of rasp de ui heel fijn. Doe deze ook in de pan samen met de draadjes saffraan, zout en peper. Doe het deksel op de pan en laat de kip ongeveer 50 minuten pocheren, of langer, tot het vlees makkelijk van de botjes gaat. Tijdens het pocheren de pan af en toe omschudden. Haal de kip uit de pan als het zover is. Neem het vlees van de botjes en snijd dit in stukjes. Verwijder de organen en nekje uit de pan. Laat in die tijd, zonder deksel op de pan, de tomatenmassa op wat hoger vuur inkoken tot alle vocht is verdampt. Voortdurend roeren om aanbakken te voorkomen. Voeg de honing en de kaneel toe en vermeng alles tot een dikke massa. Leg de stukken kip terug in de pan en verwarm ze zachtjes. Vlak voor het opdienen de amandelen in de olie bakken. Kip met saus op een schaal doen en garneren met amandelen en sesamzaad.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit kip met tomaat en honing recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven