Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Kip met rozemarijn, knoflook en kurkuma


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de kip en dep droog.
Snij de ui en prei in ringen en pers de knoflook uit.
Snij de tomaat en aardappel (geschild) in blokjes.
Doe olijfolie in een pan en bak hierin de kippenbouten bruin.
Voeg vervolgens de ui toe en even later de knoflook.
Voeg de tomaat en prei toe en laat de tomaat zacht worden op een zacht vuurtje.
Voeg vervolgens de aardappelblokjes toe en roer goed door.
Verkruimel de bouillonblokjes in de pan, en wanneer het vocht van de tomaat bijna is verdampt, voeg je een half glas water toe aan het geheel.
Voeg nu alle kruiden toe en een extra glas water
Laat op een zacht vuurtje doorgaren tot de aardappel zacht is.
Haal de kippenbouten uit de pan en maak de jus glad met een staafmixer.
De kippenbouten kunnen eventueel nog apart aangebakken worden.
Serveren met rijst en groente (paksoi is er erg lekker bij).

Serveersuggesties

De kip kan ook vervangen worden met blokjes kalfsvlees of rundvlees.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kip met rozemarijn, knoflook en kurkuma recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven