Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kip met rendang recept
Kip met rendang recept

Kip met rendang


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de rijst. Snijd het loof van de bospeen en laat 2 cm zitten. Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan en bak de kipfilet bruin. Schep de boemboe erdoor. Schenk 175 milliliter water langs de rand van de pan en breng aan de kook. Deksel op de pan en stoof 10 minuten op een laag vuur. Deksel van de pan, zet het vuur hoger en laat het stoofvocht inkomen tot sausdikte. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak de worteltjes 2 minuten. Voeg 100 milliliter water toe en stoof de worteltjes met de deksel op de pan ongeveer 1 2 minuten totdat ze beetgaar zijn. Voeg gemberstroop toe en warm nog 1 minuut door. Verdeel de rijst met de kip over 4 borden en leg er de gemberworteltjes bij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kip met rendang recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven