Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kip met perziken recept
Kip met perziken recept

Kip met perziken


Ingrediënten


Bereidingswijze


Oven voorwarmen op ca. 180 graden C. De bloem, kaneel, uienpoeder en peper in een schaal samenvoegen en de stukken kip er doorheen halen zodat ze goed bedekt zijn. Boter laten smelten in een braadpan en de kip goudbruin braden. Vuurvaste ovenschaal beetje invetten en de gebraden kip hierin doen. Het overgebleven bloem/kruiden mengsel door het braadvet in de braadpan roeren. De perziken afgieten en de siroop opvangen en mengen met het water, suiker, ketjap en het citroensap en dit door het mengsel in de braadpan roeren. Zachtjes al roerend laten doorkoken tot er een dikke saus is ontstaan. De saus over de kip in de ovenschaal gieten en afdekken met aluminium folie. Het geheel in de voorverwarmde oven zetten en minstens een uur laten sudderen. Haal de folie van de kip, schik de perzikstukken op de kip en dek het geheel weer af. Zet het nog ca. 20 minuten terug in de oven en kook de rijst volgens de verpakking. Serveren met een frisse salade. Eet smakelijk.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit kip met perziken recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven