Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Kip met peren en blauwe kaas


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 180 graden. Dep de kipfilets droog, bestrooi met zout en peper. Verhit 2 eetlepels in een ovenbestendige braadpan en bak de kipfilets in 3 minuten aan alle kanten goudbruin.
Zet de pan in de oven en laat de kip 15 minuten doorgaren, keer af en toe.
Schil de peren, snijd in vieren, van steel naar kontje, verwijder de stelen en klokhuizen, snijd de perenhelften in plakjes.
Verkruimel de blauwe kaas.
Verhit in een ruime pan 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de uisnippers tot ze zacht zijn, voeg de spinazie toe, goed omscheppen en laat slinken. Breng op smaak met zout en peper.
Houd warm in een wijde schaal en leg de kipfilets erbovenop.
Zet pan met kippenjus op het vuur, voeg eventueel extra scheutje olie toe. Bak hierin de perenplakjes, voeg azijn toe en laat zachtjes doorpruttelen tot ze goed warm zijn. Meng er de peterselie doorheen. Verdeel de peren over de kipfilets en bestrooi met de kruimels blauwe kaas.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kip met peren en blauwe kaas recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven