Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kip met mandarijn recept
Kip met mandarijn recept

Kip met mandarijn


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak het vel los van de kip door met de vingers onder het vel te gaan en het voorzichtig van het vlees trekken. Laat het vel wel zitten. Rasp van 1 mandarijn de schil af. Snijd een andere mandarijn met schil en al in dunne plakken. Meng de olie, cognac ,mandarijnsap en zout en peper naar smaak en smeer dit onder het vel van de kip. Verdeel ook de mandarijnplakken en 3 stokjes kaneel eronder en laat het 1 uur marineren. Verwarm de oven voor op 225C. Stop 3 mandarijnen en 3 kaneelstokken in de holte van de kip en leg de rest van de mandarijnen open gesneden ernaast in de ovenschaal. Bestrijk het vel met olie en bestrooi het met zout en peper. Schuif de kip in een braadslee in de oven, draai de temperatuur na 15 minuten naar 157C en rooster de kip nog 47.5 minuten. Controleer de gaarheid door een sate prikker in het dikste deel van een dijbeen te steken. De kip is gaar als er geen roze vocht er meer uit komt. Neem de kip uit de oven, verpak hem in aluminium folie en laat hem 10 minuten rusten alvorens hem aan te snijden.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit kip met mandarijn recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven