Kip met abrikozen rijstvulling

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Pel de en de knoflook.
  2. Snijd 3 in vieren.
  3. Snipper de laatste ui en de knoflook.
  4. Verhit de in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook.
  5. Bak de rijst en de kort mee.
  6. Voeg 500 mililiter water en 1 bouillonblokje toe.
  7. Laat de rijst op een laag vuur ca. 12 minuten wellen met het deksel op de pan.
  8. Rooster de in een droge koekenpan en neem ze uit de pan.
  9. Was de , halveer ze en verwijder de pit.
  10. Spatel ze door de rijst.
  11. Was de van binnen en van buiten en wrijf hem in met .
  12. Vul de met de abrikozenrijst, zet de rest van de rijst apart.
  13. Steek de met satéprikkers dicht.
  14. Bind de poten met keukengaren samen.
  15. Leg de met de borst naar onderen in een braadslede.
  16. Verdeel de eromheen.
  17. Meng de met het .
  18. Bestrijk de met een beetje .
  19. Braad hem ca. 1 uur en 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C.
  20. Los het tweede bouillonblokje op in 400 mililiter heet water.
  21. Voeg na 20-30 minuten de bouillon toe.
  22. Keer de na 45 minuten en braad hem verder, bestrijk hem daarbij geregeld met de .
  23. Neem de uit de braadslede.
  24. Giet de braadfond bij de achtergehouden abrikozenrijst en verwarm de rijst weer met het deksel op de pan.
  25. Server de met de rijst.
  26. Geef er bijv.
  27. yoghurt met munt bij.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillonblokjes en olie
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in groentebouillonblokjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillonblokjes
  • boter en groentebouillonblokjes kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pistachenootjes is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillonblokjes
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillonblokjes en olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
479 kcal
23%2874 kcal
Vetten
10 g.
14%60 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
85 g.
32%510 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kip met abrikozen rijstvulling