Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kip met 40 teentjes knoflook recept
Kip met 40 teentjes knoflook recept

Kip met 40 teentjes knoflook


Ingrediënten


Bereidingswijze


Ansjovis zeker dertig min. in de melk leggen om te ontzouten. Oven voorverwarmen op 175 graden C of gasstand 3. Ansjovis uit de melk nemen en fijn snijden. Vel van de kip aan borstzijde met wijsvinger losmaken van borstvlees en ansjovis tussen borstvlees en vel verdelen. Rozemarijn fijnsnijden en door de olie mengen. Deel van oliemengsel met kwastje over kip verdelen. Kip bestrooien met peper. Rest van de olie in een braadslede schenken. Kip in de braadslede leggen en de ongepelde knoflooktenen eromheen leggen. In warme oven kip in ca 75 min. goudbruin braden, af en toe bedruipen met braadolie. Kip met teentjes knoflook op schaal leggen. Aan tafel aansnijden. Lekker met waterkerssalade en krieltjes.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit kip met 40 teentjes knoflook recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven