Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kip karbonades met kerrierijst en komkommer recept
Kip karbonades met kerrierijst en komkommer recept

Kip karbonades met kerrierijst en komkommer


Ingrediënten


Bereidingswijze


De karbonades inwrijven met peper, zout en kipkruiden. In olie of boter even aanbraden, (spatdeksel erop), vervolgens op een laag vuur regelmatig omkeren. Uien fijnsnijden, olie in pannetje en de uien glazig bakken (niet bruin laten worden). Peper, bouillonpoeder en veel kerriepoeder toevoegen en zachtjes laten sudderen. Rijst volgens de verpakking koken, afgieten en vervolgens de olie met kerrie toevoegen en goed roeren. Klontje boter of olie erover heen. De rijst moet echt knalgeel zijn en eventueel nog op smaak brengen met Aromat. Komkommer over de lengte in lagen schillen (staat decoratief) en in blokjes of plakjes snijden. Olijfolie en azijn toevoegen en vervolgens de peper, aromat, paprikapoeder, dille en gesneden bieslook erover heen strooien en goed doorroeren.

Serveersuggesties

Een mooie milde rode wijn.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit kip karbonades met kerrierijst en komkommer recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven