Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kip in witte wijn recept
Kip in witte wijn recept

Kip in witte wijn


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kip aanbraden in mengsel van boter en olie. Afblussen met scheutje noilly prat en daarna witte wijn, wat bloem over de kip strooien en dan vermengen met het kookvocht, teentje knoflook toevoegen. Op zacht vuur laten doorgaren en zonodig wijn toevoegen. Onderwijl de zilveruitjes schillen en dan in een pannetje bereiden met wat boter, beetje suiker toevoegen en beetje wijn. Wortels schoonmaken en in kleine rondelles snijden. In water licht afkoken en dan heel even in dezelfde pan als de uitjes, ook met wat boter en suiker licht laten karamelliseren. De champignons schoonmaken en ook licht afkoken en in het pannetje laten doorgaren. (wortels, uitjes, champignons dus apart in het pannetje en beslist niet samen) Wortels, uitjes en champignons bij de kip doen en nog even mee laten garen zodat ze hun smaken af kunnen geven. Afmaken met koksroom en eventueel wat peterselie. Het beste is dit gerecht dan een half uurtje te laten rusten van het vuur af en ondertussen bijvoorbeeld de tagliatelle (mijn voorkeur) of ook rijst te bereiden. Drink er een gul glas witte wijn met hout bij.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit kip in witte wijn recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven