Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kip in Soyasaus recept
Kip in Soyasaus recept

Kip in Soyasaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Breng het water met soyasaus, suiker, vijfkruidenpoeder en sherry in een grote pan aan de kook. Doe de kip met de borst naar beneden in de pan en de deksel erop . Laat 45 minuten op laag vuur sudderen. Keer de kip gedurende ditkoken een paar maal om en bedruip ook met het kookvocht. Zet het vuur na 45 minuten uit maar laat de deksel op de pan. Neem de kip uit de pan als ze afgekoeld is tot ongeveer 70 graden Celcius en laat ze verder afkoelen. Verdeel de kip in hapklare brokjes en serveer als snack of bij een chinese rijsttafel. De saus kunt u over de kip gieten of invriezen om ze later nog eens te gebruiken. De saus is eindeloos te gebruiken en weer in te vriezen. Ze wordt er alleen maar lekkerder door.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit kip in soyasaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven