Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kip in pittige pinda-kokossaus recept
Kip in pittige pinda-kokossaus recept

Kip in pittige pinda-kokossaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


De knoflook, gember, rode currypasta en kokoscréme in een middelgrote kom goed vermengen.
De stukjes kip door de marinade halen tot ze er goed mee bedekt zijn. Met huishoudfolie afdekken en bij kamertemperatuur ongeveer 30 minuten marineren.
De wok 30 seconden verhitten, de olie toevoegen. Het kippenvlees in de hete olie 3.5 minuten roerbakken tot het van kleur verandert.
De kokosmelk en pinda's toevoegen en al roerende aan de kook brengen. Het vuur laag draaien en ongeveer 15 minuten zonder deksel op de wok zachtjes door koken tot de kip gaar is.
Vissaus en suiker toevoegen, omroeren en 30 seconden koken. Het gerecht overdoen in een schaal. Met chilipepers en basilicum garneren en direct serveren.

Serveersuggesties

Seveer de kip met witte rijst en een gestoomde bladgroente.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kip in pittige pinda-kokossaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven