Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kip in het pannetje recept
Kip in het pannetje recept

Kip in het pannetje


Ingrediënten


Bereidingswijze


Wrijf de kip in met een mengsel van zout, peper en gedroogde thijm. Verhit de boter in een pannetje en bak de spekjes uit. Neem de spekjes uit de pan en houdt ze apart. Bak vervolgens de kip in dezelfde pan snel alom bruin. Schenk daarna de helft van het vet uit de pan. Voeg 2 uien, bleekselderij en wortels in stukjes toe en laat alles nog 5 minuten zachtjes doorbakken. Breng 2,5 deciliter bouillon en 2,5 deciliter wijn aan de kook. Los de tomatenpuree hierin op. Schenk dit mengsel in de pan met de kip en voeg ook de spekjes weer toe. Breng aan de kook. Zet het vuur zo zacht mogelijk en laat het geheel 3 5 minuten stoven met deksel en tot slot 10 minuten zonder deksel.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit kip in het pannetje recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven