Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kerrie Masala Kip recept
Kerrie Masala Kip recept

Kerrie Masala Kip


Ingrediënten


3

Bereidingswijze


Haal de vellen van de kip , spoel de kip af onder de kraan en leg de drumsticks/bouten in de kom. Maak 2 tenen knoflook fijn en doe die bij de kip, een flinke scheut olie ook in de kom doen en sojasaus en ketjap manis toevoegen. Alles lekker door elkaar roeren en de kom afdekken en het liefst een paar uurtjes in laten trekken op een koele plaats of koelkast. Daarna pan op het vuur zetten, olie erin doen en de kip aanbraden en dichtschroeien op een matig vuur, ondertussen de uien en de rest van de knofloof fijnhakken en ook toevoegen in de pan, lekker meefruiten tot het glazig is. Bevroren madam jeanet peper uit de vriezer halen en raspen ongeveer voor de helft (de peper raspt beter als je hem eerst bevriest en je heb minder last van de scherpte aan je handen , ogen enz. Goed opletten! De peper kan echt heel scherp zijn! ) Selderijblad fijnsnijden, blik kokosmelk toevoegen en daarna zoveel water dat de kip bijna helemaal onderstaat. Bouillonblokjes toevoegen, kerriepoeder, ketjap, sojasaus en selderieblad. Dit allemaal naar eigen smaak. Ik houd zelf van gekruid maar het beste kan je gewoon met minder beginnen en af en toe proeven en dan nog toevoegen dan dat je er te veel kruiden bij hebt gedaan en het niet meer zo lekker is. . . ! Daarna laat je het op een laag vuurtje ongeveer 1,5 a 2 uur staan, tot de kip boterzacht is en heerlijk doortrokken is van alle smaken. Serveer dit met witte rijst, kouseband, hete kerrie eieren, en komkommer in het zuur, smullen !! zie verdere recepten

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kerrie masala kip recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven