Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kerrie Kip recept
Kerrie Kip recept

Kerrie Kip


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Leg na aankoop de Madame Jeanette Peper in de vriezer. Bevroren is de peper makkelijk te raspen en verminderd de scherpte aan je vingers. Ontvel de drumsticks en leg ze in een kom. Pel de knoflooktenen en maak ze klein. Doe ze bij de kip in de kom en doe er een flinke scheut olie en ketjap overheen. Goed door elkaar roeren en zet daarna de kom afgedekt weg in de koelkast, het liefst een aantal uren. Uien pellen en snipperen, Pan op het vuur zetten, olie erin verwarmen en de kip rondom dichtschroeien. Uien erbij doen en even lekker meebakken. Daarna vuur lager zetten. Inhoud van het blik kokosmelk erbij doen en daarna nog ongeveer drie blikken water erbij doen tot de kip lekker ruim kan sudderen. Tomatenpuree erbij doen. Bladselderij fijn maken en toevoegen. Peper erbij raspen, naar smaak. Ik doe er meestal een hele, niet te grote in. Bouillonblokjes toevoegen en van beide kerrie's 2 a 3 eetlepels toevoegen. Dit kun je later naar smaak nog vermeerderen natuurlijk. Nog een flinke scheut ketjap erbij doen en op het laagste gaspitje 1,5 a 2 uur laten sudderen tot de kip botermals is geworden. De volgende dag is het nog lekkerder en je kan de overgebleven kip in kleine stukjes snijden en lekker verwerken in een nasi.

Serveersuggesties

Dit is lekker met rijst, rotipannekoek en een groenten gerecht.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit kerrie kip recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven