Kalkoenschotel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Hak de fijn.
  2. Snijd de in ringetjes.
  3. Kook de hard en snijd ze in vieren.
  4. Schil de en snijd ze in dunne plakjes.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  6. Verhit de in een braadpan en bak de kalkoen aan beide kanten bruin en in 10 minuten gaar.
  7. Neem de kalkoen uit de pan.
  8. Voeg de met toe aan het achter gebleven bakvet en fruit het in 10 minuten zacht.
  9. Meng de door het geheel.
  10. Neem de pan van het vuur en schenk al roerend de bouillon en erbij.
  11. Zet de pan op het vuur en brang het aan de kook.
  12. Laat het geheel iets inkoken.
  13. Snijd de kalkoen in blokjes en voeg ze met de mosterd en toe aan het geheel.
  14. Meng alles goed door elkaar en breng het op smaak met zout.
  15. Voeg de toe.
  16. Schep het mengsel in een ovenschaal en dek het af met aardappelschijfjes.
  17. Bestrijk het gerecht met gesmolten en bestrooi het met .
  18. Bak de schotel in het midden van de oven in 50 minuten gaar en krokant.
25
25
25

Variaties op Kalkoenschotel

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kalkoenschotel
VariatieAantalGang
Broccoli-kalkoenschotel1Hoofdgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • kippenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kippenbouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter, kippenbouillon, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, boter
  • franse mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kippenbouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in bleekselderij
  • boter, melk, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in franse mosterd
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
386 kcal
19%1544 kcal
Vetten
19 g.
27%76 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
6 g.
2%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kalkoenschotel