Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kalkoenfilet met dragonsaus en gemengde groenten recept
Kalkoenfilet met dragonsaus en gemengde groenten recept

Kalkoenfilet met dragonsaus en gemengde groenten


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verhit de helft van de boter in een sauteuse. Zet het vuur laag, strooi de bloem erin en roer de klontjes eruit met een houten spatel. Druppel beetje bij beetje de magere melk erbij en roer voortdurend door. Voeg pas weer nieuwe melk toe wanneer de melk geheel opgenomen is. Wanneer alle melk is toegevoegd, het bouillonblokje en het citroensap toevoegen. Aan de kook brengen en onder voortdurend roeren even laten garen. Wrijf de kalkoenfilets in met wat zout en peper. Verhit de overige boter in een koekenpan en bak de filets gaar: ca. 3 minuten per zijde. Neem de filets uit de pan en leg ze op een bord. Dek ze af met aluminiumfolie en houd ze warm in de voorverwarmde oven op 90 C. Roer het aanbaksel los in de koekenpan met een beetje water. Voeg dit toe aan de saus, breng opnieuw aan de kook en roer goed door. Hak of knip de verse dragon in stukjes. Voeg toe aan de saus evenals de Pernod. Wanneer de saus te dik is nog een beetje melk toevoegen; wanneer de saus te dun is nog even laten indikken. Breng tot slot op smaak met eventueel nog wat zout en peper. Maak de groenten schoon en snijd ze in stukjes. Blancheer de groenten, d.w.z. opzetten met koud water, aan de kook brengen en meteen afgieten door een vergiet; afspoelen met koud water. Verhit de olie in de wok. Roerbak de groenten 2 minuten en breng ze op smaak met een beetje zout. Bereid de arboriorijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem 4 voorverwarmde borden en leg in het midden een bedje van rijst. Leg de kalkoenfilets op dit bedje en bedruip ze royaal met de saus. Schep de roerbakgroenten er omheen. Serveer er een witte Chardonnay bij, liefst met houtlagering.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kalkoenfilet met dragonsaus en gemengde groenten recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven