Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Honingkip met sesam recept
Honingkip met sesam recept

Honingkip met sesam


Ingrediënten


Bereidingswijze


Halveer de kipfilets, meng ze met de sesamolie, maizena en de kipkruiden en laat 15 minuten staan.
Bereid het beslag (zie verderop) en verhit de olie in een wok. Doop een stukje kip in het maisbeslag, schud het teveel eraf, doop in het beslag en doe onmiddelijk in de hete olie. Herhaal met de andere stukjes. Bak ze goudbruin en leg ze op een bakplaat bekleed met keukenpapier. Herhaal met de rest van de kip en giet alle olie uit de wok.
Doe de honing en het citroensap in de wok en verwarm op middelhoog vuur. Voeg steeds een paar stukjes toe en schep deze door het honingmengsel om ze aan alle kanten mee te bedekken. Leg op een serveerschaal en bestrooi met sesamzaad, serveer warm
Voor het beslag:
Zeef de twee soorten meel boven een kom. Voeg water toe en meng tot een glad beslag. Klop het eiwit stijf en spatel door het beslag.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit honingkip met sesam recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Honingkip met sesam heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Moet dit recept in een oven? Omdat er een bakplaat in word vernoemd.
    Jacintha Poppema gaf dit recept op 14 juni 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven