Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Hete kip (Indische) recept
Hete kip (Indische) recept

Hete kip (Indische)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bak in een aparte pan de gesneden kipfilet en de kippenboutjes lekker aan. In een diepe hapjespan of wok de gesnipperde ui en knoflook fruiten in olie. Een scheutje ketjap en theelepel sambal erbij doen en door elkaar mengen. De boemboe baliblok erbij doen. (1/2) is genoeg en door elkaar mengen met een klein scheutje azijn en 2 eetlepels suiker. Dan genoeg water erbij zodat de kip die je erbij doet onder komt te staan. Doe daarna een goeie scheut ketjap er nog bij. Alles doorroeren en laat maar lekker 1 of 2 uurtjes sudderen op een laag vuur totdat de kip gaar is.

Serveersuggesties

Dit gerecht kan je zo pittig maken als je zelf wilt. Eet dit met pandanrijst, frisse komkommersalade en boontjes of erwtjes. De volgende dag is het lekker met frietjes (en is het ook wat pittiger omdat het lang staat) dus houd daar rekening mee.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit hete kip (indische) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven