Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Hete kip


Ingrediënten


Bereidingswijze


De oven voorverwarmen op ca. 225 graden C, hetelucht ca. 200 graden C. Een grote pan met dikke bodem gebruiken. De kipstukken wassen, droogdeppen met keukenpapier, bestrooien met zout en peper. De kipstukken in de hete oven ca. 40 minuten braden, de kip 2 of 3 keer draaien en met het vet bedruipen (Eventueel de kipstukken vooraf bruinen op het fornuis). De oven terugschakelen naar ca. 160 graden C. De kip uit de pan nemen (even warmhouden in de oven in ovenschaal), de braadpan op een zacht pitje op het gas zetten en bij het braadvocht de sambal, de tamarinde, de suiker en een scheut (1 2 deciliter) water doen, al roerend even opkoken. De kipstukken terug in de pan doen, goed omroeren en bedruipen zodat alle kip in de saus is gewenteld. De kip nog een half uurtje nabraden in de oven zodat de saus goed in de kip kan trekken. Serveren met rijst.

Serveersuggesties

Het is extra lekker als de kip een dag vantevoren wordt klaargemaakt en op de dag zelf wordt opgewarmd in de oven. Bij dit gerecht smaakt een "eenvoudige gemengde groentenschotel" (apart recept) heerlijk.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit hete kip recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven