Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Hete kip recept
Hete kip recept

Hete kip


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voor degene die het niet lust, kan de kippebouten ontdoen van het vel. Maak de kippebouten goed schoon en dep deze daarna met wat keukenrol droog. Bestrooi ze met peper en zout en bak deze bouten in slaolie mooi goudbruin. Haal de bouten uit de pan en bak in de olie de knoflook en uien mooi glazig. Doe daarna de rawitt erbij en smoor dit ongeveer een minuutje lang. Kruimel daarna een klein stukje trassi over het gesmoorde heen en voeg de djaun-salamblaadjes erbij, ongeveer 3 blaadjes. Vergeet niet 3 theelepeltjes suiker erbij te doen. Pak daarna de ketjap en doe er een flinke scheut in de pan met uien knoflook en dergelijke. Pak de bouten en leg deze in de saus en laat dit een hele nacht trekken, dit komt qua smaak tot zijn beste recht. Als je en de dag erna de bouten weer doet opwarmen, maak dan een pan nasi-goreng erbij en snijd schijfjes komkommer erbij, voor de frisheid tussendoor. Eventueel voor liefhebbers een schijfje citoen om over de bout uit te knijpen. Dit recept is niet geschikt voor jonge kinderen omdat het te pittig is voor hen. Smakelijk eten en ben je nieuwsgierig naar de echte Indische nasi dan kijk verder naar mijn recepten. Smakelijk eten!

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit hete kip recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven