Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gevulde kipfilet met spinazie, zalm en sesam honingsaus recept
Gevulde kipfilet met spinazie, zalm en sesam honingsaus recept

Gevulde kipfilet met spinazie, zalm en sesam honingsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan op middelhoog vuur (blijf roeren om verbranding te verkomen). Laat afkoelen op een bord. Verhit de sesamolie en roerbak de spinazie (tot deze geslonken is en verdampt), maak af met zout en peper. Hak de spinazie in grove stukken. Leg op elk plakje zalm een kwart van de geroerbakte spinazie en rol op. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Laat de kipfilets op kamer temperatuur komen, vet de ovenschaal in. Bestrooi de kipfilets met zout en peper. Verhit de olijfboter en 2 eetlepels sesam olie en bak de kipfilets bruin en bijna gaar, laat ze iets afkoelen en snijd de zijkant open, vul de kipfilets met de rolletjes en druk ze stevig dicht, legf ze in de ovenschaal en zet ze in de oven (10 min.). Voeg een scheutje kippenbouillon toe aan de aanbaksels, daarna de rest van de bouillon, laat op hoog vuur inkoken zonder deksel, bind zonodig met allesbinder, voeg de créme fraiche en de honing toe, 8 minuten zachtjes laten koken. Snijd de kipfilets in schuine plakken en schenk de saus er over. Bestrooi met het sesamzaad garneer met maiskolfjes en kerstomaatjes. Lekker met rijst en peultjes. De zalm kan vervangen worden door rauwe ham.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gevulde kipfilet met spinazie, zalm en sesam honingsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven