Gevulde kipfilet met spinazie, zalm en sesam honingsaus

Ingrediënten

+ -
print

Voor de garnering:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Rooster het in een droge koekenpan op middelhoog vuur (blijf roeren om verbranding te verkomen).
  2. Laat afkoelen op een bord.
  3. Verhit de sesamolie en roerbak de (tot deze geslonken is en verdampt), maak af met zout en peper.
  4. Hak de in grove stukken.
  5. Leg op elk plakje een kwart van de geroerbakte en rol op.
  6. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  7. Laat de op kamer temperatuur komen, vet de ovenschaal in.
  8. Bestrooi de met zout en peper.
  9. Verhit de olijfboter en 2 eetlepels olie en bak de bruin en bijna gaar, laat ze iets afkoelen en snijd de zijkant open, vul de met de rolletjes en druk ze stevig dicht, legf ze in de ovenschaal en zet ze in de oven (10 min.).
  10. Voeg een scheutje toe aan de aanbaksels, daarna de rest van de bouillon, laat op hoog vuur inkoken zonder deksel, bind zonodig met allesbinder, voeg de créme fraiche en de toe, 8 minuten zachtjes laten koken.
  11. Snijd de in schuine plakken en schenk de saus er over.
  12. Bestrooi met het garneer met maiskolfjes en .
  13. Lekker met rijst en peultjes.
  14. De kan vervangen worden door rauwe ham.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in spinazie, kippenbouillon, spinazie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • sesamzaad en sesam is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • zalm is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
24 kcal
1%96 kcal
Vetten
1 g.
2%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gevulde kipfilet met spinazie, zalm en sesam honingsaus