Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gevulde imkerkip met noten recept
Gevulde imkerkip met noten recept

Gevulde imkerkip met noten


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bewaar de kip tot gebruik in de koelkast. Hak de noten en de amandelen fijn in de keukenmachine. Meng met de broodkruimels en de losgeklopte eieren. Voeg 3/4 van de basilicum, zout, peper en citroensap naar smaak toe. Vul de buikholte van de kip met het mengsel. Meng de honing met de olie. Prik de kip aan de buitenkant in met een vork. Bestrijk de kip met het honingmengsel. Leg de kip in een ovenschaal en voeg de overige basilicum en alle boter in klontjes toe. Bedek de schaal met aluminiumfolie (glimkant naar binnen). Plaats de schaal middenin de warme oven. Reken 1-1 uur afhankelijk van de grootte van de kip. Neem de laatste 30 minuten de folie eraf voor een goudbruine korst. Lekker met gekookte gemengde groente.

Serveersuggesties

Wijntip: Franse Elzasser

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit gevulde imkerkip met noten recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven