Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gentse waterzooi recept
Gentse waterzooi recept

Gentse waterzooi


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verdeel de kip in 8 stukken en verwijder het vel van de kipdelen. Snijd de ui met de bruine schil in vieren en prik de laurierblaadjes met de kruidnageltjes erop vast (de bruine schil van de ui geeft de bouillon een mooie kleur). Snijd de schoongemaakte en gewassen preien in ringen. Snijd de geschrapte wortelen in plakjes. Snijd de bleekselderij in boogjes. Halveer de grotere aardappeltjes zonodig. Leg de stukken kip met de ui, de foelie en de tijm in een soeppan en giet er zoveel water op dat de kip net onder staat. Breng het aan de kook en laat het 20 minuten zachtjes koken. Verwijder de ui, de foelie en het takje tijm. Doe de aardappeltjes, de prei, de wortel en de bleekselderij in de pan. Breng het opnieuw aan de kook en laat het nog 15 minuten zachtjes koken tot de aardappeltjes gaar zijn. Roer de room door de bouillon en breng het op smaak met wat nootmuskaat, zout en peper. Schep de waterzooi in een voorverwarmde soepterrine of zet de pan op tafel. Bestrooi het met de bieslook. Geef er knapperig witbrood bij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gentse waterzooi recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven