Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gemarineerde kip met zoete perensalade recept
Gemarineerde kip met zoete perensalade recept

Gemarineerde kip met zoete perensalade


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de kipfilet in blokjes van 1 cm, doe het vlees in een kom en schep de sojasaus, het sap van één sinaasappel en 1 eetlepel sesamolie erdoor. Laat de smaken 10 minuten intrekken. Doe het sap van de tweede sinaasappel, het citroensap, de wijnazijn, honing en de cayennepeper in een steelpan. Verwarm het mengsel, neem het van het vuur en laat de krenten er ca. 10 minuten in wellen. Schil de peren en snijd ze in parten. Leg de parten bij de krenten in het geurige vocht en roer er de slagroom door. Verhit één eetlepel sesamolie in de wok en roerbak de drooggedepte kipblokjes in ca. 3 minuten goudbruin, roer het sesamzaad erdoor heen. Verdeel de kipblokjes over vier bordjes, schep de perensalade ernaast en bestrooi met pistachenootjes, garneer met kervel.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gemarineerde kip met zoete perensalade recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven