Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gegrilde eendenborst recept
Gegrilde eendenborst recept

Gegrilde eendenborst


Ingrediënten


Bereidingswijze


Breng in een kleine steelpan het kaneelstokje met gember, sojasaus, sake, bruine suiker en 3 eetlepels water aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en laat de oplossing ca. 5 min. zachtjes doorkoken. Leg de eendenborst filet op een ruim stuk vershoudfolie en snijd het vel van de eendenborst filet zodanig in dat een ruitjespatroon ontstaat. Smeer ze in met de siroop. Vouw de vershoudfolie dicht. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in schuine reepjes. Verhit de grillpan en grill de filets met de vel zijde naar beneden in ca. 5 minuten. Keer de filets om en bestrijk ze met de siroop. Grill deze zijde 3 minuten. Keer de filets weer op de vel zijde en bestrijk ze opnieuw met de soja siroop en grill 3 minuten of tot medium. Houd ze warm in aluminiumfolie. Snijd de filets in schuine repen. Verwarm de resterende siroop en serveer deze bij de eendenborst. Bestrooi met reepjes lente-ui. Lekker met glasnoedel salade met macadamianoten. (zie recept)

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit gegrilde eendenborst recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven