Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gebraiseerde parelhoenderbouten recept
Gebraiseerde parelhoenderbouten recept

Gebraiseerde parelhoenderbouten


Ingrediënten


Bereidingswijze


Wrijf de bouten ruim in met peper en zout en laat de olijfolie warm worden in de pan. Snijd de tomaat en de ui in grove stukken en pers de limoenen uit. Hak de knoflook grof en was de kruiden in zijn geheel en laat de takjes heel. Braad de bouten aan en doe ze in een ovenschaal. Fruit de tomaat, ui en knoflook aan in dezelfde pan. Blus de groenten af met de rode wijn en het limoensap. Gooi het mengsel over de bouten heen. Leg de takjes laurier, basilicum en rozemarijn op de ovenschaal en zet de ovenschaal midden in de oven op 120 graden Celsius. Laat het gerecht 4 tot 5 uur lekker braiseren. Bedruip de bouten af en toe met de jus. Lekker met gebakken witlof met tijm en gegratineerde aardappelen.

Allergenen Informatie

Voor dit gebraiseerde parelhoenderbouten recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven