Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gebakken kip met groene pepers recept
Gebakken kip met groene pepers recept

Gebakken kip met groene pepers


Ingrediënten


Bereidingswijze


De stukjes kip goed inwrijven met het zoute tamarinde water, daarna de kip goudbruin bakken en goed laten uitlekken. In de resterende olie (circa 50 cc) de knoflook lichtbruin bakken en vervolgens de sjalotjes even tot glazig meefruiten. Daarna de limoenblaadjes, het citrussap en zout erdoorheen roeren. Nu gaan de grofgestampte groene pepers erbij en deze door regelmatig om te scheppen laten garen. Als laatste gaan de gebakken stukjes kip erbij en wordt het geheel goed omgeschept. Het gerecht is klaar als de kip warm is en de gefruite kruiden goed met de stukjes kip zijn gemengd. Eventueel nog wat op smaak brengen met zout.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit gebakken kip met groene pepers recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven