Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Eendenborstfilet met een saus van honing en balsamico-azijn recept
Eendenborstfilet met een saus van honing en balsamico-azijn recept

Eendenborstfilet met een saus van honing en balsamico-azijn


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiden van de filets: Haal het meeste vet weg van de kanten, maar laat het vet van boven zitten. Maak met een scherp mes inkepingen in de vorm van een kruis. Zout en peper toevoegen. Doe de filets in een anti-aanbakpan met het vel naar onderen en braad ze 10 minuten. Haal de filets van het vuur, giet het vet af en braad de filets dit maal 5 minuten op de vleeszijde. Bewaar ze warm. Pan niet leeggooien. Fruit de sjalotten in dezelfde pan gedurende 5 minuten. Doe de azijn erbij. Maak met behulp van een houten spatel de aangebakken delen goed los, voeg de honing toe en breng deze in ongeveer 1 minuut aan de kook. Snijd de filets in reepjes en giet de saus erover.

Serveersuggesties

Lekker met pasta.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit eendenborstfilet met een saus van honing en balsamico-azijn recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven