Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Eendenborst met venkel-sinaasappelsaus recept
Eendenborst met venkel-sinaasappelsaus recept

Eendenborst met venkel-sinaasappelsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Eendenborsten aan de huidkant kruislings insnijden Sinaasappel grondig met heet water afwassen en met een zesteur of rasp wat sinaasappelschil afraspen. Sinaasappel en citroen apart uitpersen. Thijm wassen, droogdeppen en de blaadjes afrissen. Sjalotten en knoflook pellen, de sjalotten fijn snijden en de knoflooktenen plat drukken. De venkelknol schoonwassen en in vieren delen, de harde stronk eruit snijden en de rest in grove julienne snijden. Het groen van de venkel fijn hakken. Het venkelzaad kneuzen. De helft van het sinaasappelsap met 2 eetlepels honing en 2 eetlepels thijmblaadjes tot een kruidenpasta roeren. De eendenborst op de huidkant in een droge pan 8 minuten aanbraden, zout en peper toevoegen en met de kruidenpasta insmeren en keren. De andere kant met de kruidenpasta insmeren en verder braden. Eendenborst uit de pan nemen, in aluminiumfolie wikkelen en laten rusten. In dezelfde pan de boter verhitten en de sjalotten, gekneusde knoflooktenen, venkel, venkelzaad, rest van de thijm en sinaasappelrasp toevoegen. Dat alles met de kippenbouillon aan de kook brengen en tot de helft laten inkoken. De rest van de sinaasappelsap en honing toevoegen en met citroensap, zout, peper en wijn op smaak brengen. De eendenborst uit de folie halen en het braadvocht uit de folie in de pan gieten. De eendenborst in plakken snijden en samen met de venkel/sinaasappelsaus over twee borden verdelen. Garneer met het fijngehakte venkelgroen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit eendenborst met venkel-sinaasappelsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Eendenborst met venkel-sinaasappelsaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 4 / 10 in 1 recensie

  • Vaag en onduidelijk recept. De kruidenpasta is geen pasta als je een grote sinaasappel gebruikt. Het insmeren met pasta is onduidelijk: eerst insmeren en dan aanbraden of andersom? Moet de saus gezeef... Lees reactie
    Rob gaf dit recept op 10 augustus 2014 2 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven