Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Eendenborst met sinaasappel-dadelsaus recept
Eendenborst met sinaasappel-dadelsaus recept

Eendenborst met sinaasappel-dadelsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook het sap van de sinaasappels en citroen samen met de in stukjes gesneden dadels ongeveer 10 minuten zodat de dadels zacht worden. Voeg eventueel naar smaak wat van de schil van de vruchten toe. Snijd de huid van de eend diagonaal in met een afstand van 1 cm. Pas op dat je het vlees niet raakt. Smeer de huid in met peper en een beetje zout. Verwarm een droge pan tot deze heet is. Bak de eend op de huid gedurende 4 minuten op hoog vuur. Zet het vuur lager, draai de eend om en bak nog 3 minuten. Haal de eend uit de pan, wikkel in zilverfolie en laat het vlees 5 minuten rusten op een warm bord in lauw-warme oven (60-70 graden celsius). Voeg ondertussen de sinaasappel-dadel mix aan het kookvet toe en roer door elkaar. Als je geen stukjes dadel in je saus wilt, kan de deze eerst pureren of zeven, maar ik laat de stukjes erin. Voeg een flinke theelepel honing toe en bind met allesbinder. Haal de eend uit de oven en snijd deze in plakjes van 1 cm. Serveer op een warm bord.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit eendenborst met sinaasappel-dadelsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven