Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Eendenborst met een saus van kersenbier


Ingrediënten


Bereidingswijze


Laat de eendeborst op kamer temperatuur komen. Snijd het vel langs de randen iets bij. Houd dit apart. Snijd het vel kruisellings in. Laat een koekenpan goed heet worden. Bestrooi de velkant met peper, zout en kaneel en doe de eendenborst met de velkant naar beneden in de pan (begin ondertussen aan de saus). Temper na 2 minuten de hittebron en laat nog 3 minuten doorbakken. Bestrooi de eendenborst met de kruiden, keer om en laat 3 minuten doorbakken. Haal de eendenborst uit de pan en laat een paar minuten rusten in alluminiumfolie. Saus: Fruit op een laag vuur de sjalot en knoflook. Voeg een half flesje bier toe, draai het vur hoger en laat tot meer dan de helft inkoken. Voeg de jam toe en peper en zout naar smaak. Verder monteren met een paar skukjes boter. Presentatie: Maak op een bord een paar rechte strepen van de saus. Snijd de eendenborst schuin door in circa 5 stukken en leg op de strepen saus.

Serveersuggesties

In de wintermaanden serveer ik dit graag met een spruitjesstamppot. De achtergehouden stukjes vel bak ik dan krokant en doe ik er samen met het vrijgekomen vet dooheen. Een stevige rode wijn past er goed bij.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit eendenborst met een saus van kersenbier recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven