Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Dronken kip recept
Dronken kip recept

Dronken kip


Ingrediënten


Bereidingswijze


Een roux maken van 25 gram boter en de tarwebloem.
Bestrooi de poten met zout en peper.
Verhit 75 gram boter in de braadslede en braad de poten even aan.
Voeg nu de zilveruitjes, champignons of sjalotjes en de knoflook toe.
Doe de braadslede in een voorverwarmde oven van 175 graden celcius en braad de kippenpoten in 30 minuten goudbruin en gaar.
Nu nemen we de poten uit de slede en houden ze warm.
Blus de rest af met het bier en de bouillon. Roer de aanbaksels goed los en giet alles over in een pan.
Breng nu het geheel aan de kook en voeg nu de roux toe. Even roeren tot de saus licht gebonden is.
De poten over 4 voorgewarmde borden verdelen, de saus er aan toevoegen en het geheel bestrooien met bieslook.

Serveersuggesties

DIt is lekker met kleine Franse aardappeltjes of puree en lekkere snijboontjes. Maar als u de voorkeur geeft aan een andere groente kan dat ook.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit dronken kip recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven