Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Coq au vin voor buffet recept
Coq au vin voor buffet recept

Coq au vin voor buffet


Ingrediënten


Bereidingswijze


Wrijf de kip in met zout en peper of kipkruiden. Even laten intrekken. Doe een gedeelte van de boter in 2 pannen en braad ze per 4-5 aan, zonodig boter toevoegen. Haal de kip uit de pan en bak het spek, de uien, de wortels en de geperste knoflook (niet te lang). Wanneer er teveel braadvet is, haal dan wat uit de pan anders word het erg vet. Voeg toe aan de kip. Bak de champignons zachtjes in een andere pan zodat het vocht eruit is en voeg toe aan de kip. Maak de kippenbouillon volgens aanwijzing verpakking. Doe de kip en groenten terug in de pan en voeg de kippenbouillon en de wijn toe. Voeg de tijm en de provencaalse kruiden toe en laat ca. 1 uurtje zachtjes stoven. Breng op smaak met zout en peper. Schep de kip in een schaal en bind de saus met allesbinder. Giet wat over de kip en serveer de rest van de saus er apart bij. Garneer met peterselie.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit coq au vin voor buffet recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven