Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Coq au vin (kip in rode wijn) recept
Coq au vin (kip in rode wijn) recept

Coq au vin (kip in rode wijn)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Deel de kip in vieren, kruid het vlees met peper en zout en bestuif ze met bloem. Verhit de olie en braad de stukken kip aan alle kanten goed aan. Haal ze uit de pan en giet het braadvocht af. Smelt 30 gram boter. Stoof de champignons met de zilveruitjes in de boter. Blus af met de rode wijn. Voeg het laurierblad, tijm en slagroom toe. Doe de stukken kip erbij en laat alles op een laag vuurtje ongeveer 25 minuten koken. Roer als laatste de resterende 30 gr boter in vlokjes door de saus en breng alle op smaak met peper en zout.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit coq au vin (kip in rode wijn) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven