Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Coq au vin


Ingrediënten


Bereidingswijze


De haantjes versnijden in 4 en in een pot leggen, hierop de ingrediënten van de marinade. (Dit de avond ervoor doen en afgedekt in de ijskast zetten). Haantjes uitnemen en laten uitlekken, door gekruide bloem wentelen en kleuren in boter. Overscheppen in andere pot en in dezelfde boter de marinadegroenten kleuren en bij de haantjes doen. De marinade door een zeef gieten en bij de haantjes doen samen met de bruine fond. Op het vuur zachtjes laten garen in ongeveer een 4 5 minuten, de marinadegroenten verwijderen. De garnituren (Lardons van spek zonder vetstof) kleuren en ontvetten. Zilveruitjes 8 tellen in kokend water leggen en pellen, in beetje boter met suiker glaceren, water toevoegen en garen. Champignons in 4 snijden en gaar stoven onder deksel. Deze garnituren toevoegen bij de haantjes en nog 5 minuten zachtjes laten koken. De saus binden en afsmaken. Bereiding van aardappelsoesjes: Aardappelpuree maken. Soezendeeg: 1/4 liter water met 100 gram boter verwarmen tot de boter gesmolten is. In 1 keer 150 gram bloem toevoegen en droogkoken. Van het vuur weg één per één 3 eieren toevoegen. 350 gram van dit deeg mengen met de aardappelpuree. Met 2 lepels quenellen maken en afbakken in de frituur.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit coq au vin recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven