Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Coq au vin recept
Coq au vin recept

Coq au vin


Ingrediënten


Bereidingswijze


Smelt de boter. Voor ze noisette wordt, doe je er de kip in. Laat rustig aanbakken. Draai de kip om en kruid met peper en zout. Doe er de uien bij. Stoof alles goed aan en doe er de hele fles wijn bij. Doe er de tijm en de laurier bij. Laat opkoken en garen, 35 a 40 minuten. Neem een ander pannetje en smelt wat vetstof. Stoof er de zilveruitjes in bruin. Net voor ze bruin worden, voeg je het spek toe en laat even stoven. Champignons erbij en laat nog 5 minuten goed aanstoven. Blus met een glaasje water. Voeg dit mengsel toe nadat de coq au vin 20 minuten heeft gekookt. Laat nog 10 minuten goed doorkoken op een middelmatig vuurtje. Op 't einde doe je er de peterselie bij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit coq au vin recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Coq au vin heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies

  • Een lekker recept, maar coq is haan. En een haantje is veel lekkerder in dit recept. Waarom toch altijd die rare plofkippen, terwijl een haantje minstens zo goedkoop en bovendien veel lekkerder is. Ik... Lees reactie
    Gerard Van Der Leeuw gaf dit recept op 27 oktober 2012 5 uit 5 sterren
  • Eerste poging: Saus te ver ingekookt, maar het was desondanks belachelijk lekker!
    Fricke gaf dit recept op 10 april 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven