Coq au vin

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Laat de stukken kip op kamertemperatuur komen.
  2. Roer de met wat en en het in een diep bord door elkaar en haal de stukken kip door de gekruide .
  3. Schud het teveel af.
  4. Snipper de .
  5. Halveer de champignons en snijd grote exemplaren in vieren.
  6. Laat de goed uitlekken en hak ze fijn.
  7. Verhit de boter in een grote pan en bak de stukken kip rondom bruin.
  8. Doe dit bij voorkeur in 2 of 3 porties.
  9. Schep ze uit de pan.
  10. Laat het spek, de ui en de champignons in het braadvet omscheppend bakken.
  11. Voeg de tomaat toe.
  12. Giet de in de pan.
  13. Verkruimel het bouillontablet erbij en voeg de toe.
  14. Laat de 5 minuten inkoken.
  15. Doe de stukken kip in de pan, breng het opnieuw aan de kook en laat het met het deksel op de pan circa 45 minuten stoven.
  16. Schep de stukken kip in die tijd af en toe om.
  17. Breng de saus zonodig verder op smaak met wat en/of .
  18. Lekker met gekookte aardappelen, aardappelpuree of knapperig stokbrood.
25
25
25

Variaties op Coq au vin

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Coq au vin
VariatieAantalGang
Coq au vin10Gevogelte
Coq au vin (kip in rode wijn)1Gevogelte
In wijn gestoofde kip (coq au vin)1Gevogelte

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillontablet
  • wijn en kippenbouillontablet kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en kippenbouillontablet
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillontablet
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillontablet
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillontablet
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en ontbijtspek past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
271 kcal
13%1084 kcal
Vetten
20 g.
28%80 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
11 g.
4%44 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Coq au vin