Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Chicken carrabian recept
Chicken carrabian recept

Chicken carrabian


Ingrediënten


Bereidingswijze


Hak de kippebouten in 3-en ontdoe het van het vel (lekker bewaren voor de kippenbouillon). Laat de kippenbouten een nacht in ruim 50/50 zoete en zoute ketjap marineren. Braad de volgende dag de kippenbouten in ruim olie aan op hoog vuur 5 minuten per zijde in een ruime diepe braadpan. Maak intussen van het kippenvel een halve liter bouillon. Snijd de ui en de tomaat en voeg toe, nu inmiddels op een lager vuur. Voeg daarna de bouillon toe en dan de peper en knoflook samengeperst erbij. Voeg dan de bouillon toe en de overgebleven sojasaus van het marineren.Voeg dan voor de smaak een beetje zouttoe. Na een half uurtje sudderen met de deksel half op de pan voeg een theelepel 5-kruidenspecerijen toe (verkrijgbaar bij bijvoorbeeld Jumbo) en een snufje vetsin en laurier. Laat nasudderen en blijf woelen tot dat er een dikkere jus blijft. Gebruik als groente Chinese kool in een kleine pan opgebakken ( 5 minuten op een laag vuutje) met een vleugje peper en kerriepoeder. Lekker met witte rijst!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit chicken carrabian recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Chicken carrabian heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Het was heerlijk!
    AMB gaf dit recept op 2 januari 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven