Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Canard aux cerises (eend met kersen) recept
Canard aux cerises (eend met kersen) recept

Canard aux cerises (eend met kersen)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was en ontpit de kersen. Verwarm de ovenschaal voor (ongeveer 6 minuten). Voeg de olie toe en braad er de eendenborst in aan totdat hij mooi bruin is. Zorg ervoor dat de eendenborst goed op de bodem van de braadslede rust. Ongeveer 4 minuten laden braden en daarna de eend er uit halen en het teveel aan vet verwijderen en daarna de eend weer in de slede doen. Voeg de gesnipperde sjalotjes toe en twee eetlepels water. Ongeveer 6 minuten laten koken en vervolgens de kersen, kaneel wat zout en peper toevoegen. Nog eens 5 minuten laten garen. Verifieer of de eend goed gaar is en indien nodig nog even laten nagaren. Bij eendenborstfilet zal dit niet nodig zijn, maar gebruikt men eendenpoten dan kan dit wel eens nodig zijn, afhankelijk van de dikte. Haal de kersen er dan wel eerst uit. Snijd de filet in plakjes en serveer het direct uit op een voorverwarmd bord.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit canard aux cerises (eend met kersen) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven