Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
BBQ Kip peppered wings recept
BBQ Kip peppered wings recept

BBQ Kip peppered wings


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voor dat je begint met het kruiden van je kip is het belangrijk om je kolen alvast aan te steken. Als je de kruiden op het laatst toegevoegd krijg je een lekkere kruiden laag.
Doe je dit een paar uur van tevoren en zet je de kippetjes weer terug in de koelkast, krijg je een waterige substantie. NIET lekker.

Als de kolen aan staan, kruid je kippetjes. Ik zelf gebruik Plowboys - Bovine Bold: erg lekker in combinatie met kip. Een lichte kick aan het eind.

CreŽer in je BBQ een directe/indirecte afscheiding (linkerkant geen kolen, rechts wel). Stort de hete kolen aan de rechte kant en zorg dat de BBQ rond de 185-200 graden komt.
Leg de kippetjes boven de indirecte gedeelte, de tijd wanneer ze klaar zijn varieert van een half uur tot een uur (afhankelijk van de temperatuur). Om het helemaal zeker te weten zorg er voor dat de kerntemperatuur van de kip minimaal 75 graden is.

Om een lekkere rooksmaak te krijgen kan je wat hout op de kolen gooien, zelf gebruik ik Pecan hout.

Als de kip lekker ligt te bakken in de BBQ, kunnen we aan de saus beginnen.
Alle ingrediŽnten stop je in een pannetje en laat je op een laag vuur staan tot het gaat borrelen. Zorg ervoor dat de saus warm is als je hem serveert.

LET OP! Het klopt dat de saus dun is!!

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit bbq kip peppered wings recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven