BBQ Kip peppered wings

Ingrediënten

+ -
print

Voor de saus/jus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Voor dat je begint met het kruiden van je kip is het belangrijk om je kolen alvast aan te steken.
  2. Als je de kruiden op het laatst toegevoegd krijg je een lekkere kruiden laag.
    Doe je dit een paar uur van tevoren en zet je de kippetjes weer terug in de koelkast, krijg je een waterige substantie.
  3. NIET lekker.

    Als de kolen aan staan, kruid je kippetjes.
  4. Ik zelf gebruik Plowboys - Bovine Bold:
  5. erg lekker in combinatie met kip.
  6. Een lichte kick aan het eind.

    Creëer in je BBQ een directe/indirecte afscheiding (linkerkant geen kolen, rechts wel).
  7. Stort de hete kolen aan de rechte kant en zorg dat de BBQ rond de 185-200 graden komt.
    Leg de kippetjes boven de indirecte gedeelte, de tijd wanneer ze klaar zijn varieert van een half uur tot een uur (afhankelijk van de temperatuur).
  8. Om het helemaal zeker te weten zorg er voor dat de kerntemperatuur van de kip minimaal 75 graden is.

    Om een lekkere rooksmaak te krijgen kan je wat hout op de kolen gooien, zelf gebruik ik Pecan hout.

    Als de kip lekker ligt te bakken in de BBQ, kunnen we aan de saus beginnen.
    Alle ingrediënten stop je in een pannetje en laat je op een laag vuur staan tot het gaat borrelen.
  9. Zorg ervoor dat de saus warm is als je hem serveert.

    LET OP!
  10. Het klopt dat de saus dun is!!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • sojasaus is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
304 kcal
15%912 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
33 g.
12%99 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor BBQ Kip peppered wings