Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Balinese kip (Ajam boemboe Bali) recept
Balinese kip (Ajam boemboe Bali) recept

Balinese kip (Ajam boemboe Bali)


Ingrediënten


3

Bereidingswijze


De stukken kip bestrooien met zout en peper en bruin en iets krokant bakken in de olie. De kip laten uitlekken en warm houden. De uien hakken en samen met de sambal en de gehakte knoflook 3 minuten in 3 eetlepels olie fruiten. De tomatenpuree erdoor roeren en enkele minuten laten bakken. Nu de suiker, djahe, trassi en ketjap erbij. Vervolgens de kippenbouillon toevoegen. Eventueel op smaak maken met nog wat zout en peper. Laat de saus 10 minuten zachtjes koken. Voeg de stukken kip toe en laat het zachtjes gaar stoven. Voeg de gehakte tomaten en de santen toe en laat nog enkele minuten koken. Garneer met koriander of peterselie.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit balinese kip (ajam boemboe bali) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven