Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Ayam opor


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de kip schoon en verdeel in stukjes. Pel de sjalotjes en knoflook. Schil laos, gemberwortel en kunyit dun. Maak van dit alles en de blender met ketumbar en djinten een pasta. Maak 2 kopjes lauw water met santen. Verhit de olie in een wadjan en fruit hierin de kruidenpasta goudbruin. Doe stukjes kip, sereh en daun salam erbij en sauteer dit ca 5 minuten. Voeg santen, suiker en zout naar smaak toe. Laat de kip op laag vuur in ca 3 5 minuten gaar worden.

Serveersuggesties

Kan een onderdeel van een rijsttafel zijn.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit ayam opor recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven